Outdoor Training

Outdoor Training (meer bekend als Bootcamp) is een training specifiek gericht op spierkracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans. Op de algehele conditie dus.

De Outdoor Training vindt buiten plaats. De les wordt gegeven door een deskundige docent. De oefenstof wordt aangeboden op ieders eigen niveau, zodat iedereen mee kan doen op zijn / haar eigen tempo.

Tijdens een groepstraining van 1 uur wandel of loop je hard van de ene locatie naar de andere. Op diverse locaties (speeltuinen, sportveldjes, pleintjes met banken, trappen etc.) worden verschillende oefeningen uitgevoerd. De oefeningen zijn zeer divers, er wordt gebruik gemaakt van elementen die we onderweg tegenkomen: banken, hekjes, muurtjes, speeltuintjes, heuveltjes en trappen.

Naast het sportief en actief bezig zijn, is het ook een gezellige activiteit, het uur vliegt om! Je bent heerlijk buiten en je gaat met een voldaan gevoel weer naar huis.

Momenteel wordt er geen les gegeven, de groep is te klein geworden. Komen er nieuwe aanmeldingen dan is een herstart zeker mogelijk, ook kunne we bekijken of dat overdag kan i.p.v. in de avonduren.

Groep Hilvarenbeek in actie

De volgende zaken zijn nodig om mee te kunnen doen: sportieve kleding en buitenschoenen. Wanneer het donker is tijdens de Outdoor Training adviseren wij ten zeerste een reflecterend (geel) hesje en verlichting om de arm te dragen.

Aan de Outdoor Training kunnen ook jonge senioren en volwassenen deelnemen, er is geen leeftijdsgrens. Ook deelnemers met een fysiek probleem of beperking kunnen deelnemen. Wel is het van belang dat de docent vooraf op de hoogte is van eventuele fysieke of medische bijzonderheden!

De kosten voor de Outdoor Training bedragen € 4,50  per les, u betaalt de contributie voor een heel seizoen. Voor dit bedrag krijgt u 40 lessen.

Momenteel zijn er geen lessen, de groep is te klein geworden. 10 deelnemers is het minimum om deze activiteit betaalbaar te houden.