Gym, sport & spel

Deelnemen aan de lessen is mogelijk voor senioren die (bijna) 60 jaar of ouder zijn. Ook deelnemers met een fysieke beperking zijn welkom bij alle lessen. Twee proeflessen maakt in de meeste gevallen duidelijk welke groep de meest geschikte is om bij aan te sluiten. Tussentijds overstappen naar een andere, meer passende groep, is altijd mogelijk.

Tijdens alle sport & spel en gymnastiek & spel lessen worden gevarieerde activiteiten aangeboden waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Iedere les begint met een warming-up en eindigt met een cooling-down. In de kern van de les komen steeds andere activiteiten aan bod, u kunt onder andere denken aan: balsporten, racketsporten, samenwerkingsoefeningen, spierversterkende oefeningen en vormen van bewegen op muziek. Bij de sport & spel lessen worden alle activiteiten staand en lopend gedaan. Bij de gymnastiek & spel lessen worden de activiteiten geheel of gedeeltelijk zittend gedaan.

Na de les is er gelegenheid om samen gezellig koffie of thee te drinken, wel op eigen kosten maar tegen gereduceerd tarief.

De kosten bedragen € 110,- per seizoen. U voldoet de contributie voor een heel seizoen, de lessen worden gegeven van september tot en met juni en in de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De lessen worden verzorgd door de volgende enthousiaste en deskundige docenten: Lianne Roukens en Ellie Paridaans


NR2
NR4

In principe zijn alle lessen bedoeld en geschikt voor mannen en vrouwen. Alleen op woensdag in Diessen is de eerste les een mannengroep en de tweede een damesgroep, dat is historisch zo gegroeid. Ook de dinsdagavondgroep daar is een damesgroep en in Esbeek is de donderdagochtendgroep een damesgroep.

In schema:

Maandag
09.15u – 10.15u Sport & spel Gemengd Hondsbosch Esbeek
10.30u – 11.15u Gymnastiek & spel Gemengd Schuttershof Esbeek
Dinsdag
08.45u – 09.45u Gymnastiek & spel Gemengd Elckerlyc Hilvarenbeek
10.00u – 11.00u Gymnastiek & spel Gemengd Elckerlyc Hilvarenbeek
11.15u – 12.00u Gymnastiek & spel Gemengd Hercules Diessen
21.00u – 22.00u Sport & spel Dames Hercules Diessen
Woensdag
09.00u – 10.00u Sport & spel Heren Hercules Diessen
10.00u – 11.00u Sport & spel Dames Hercules Diessen
Donderdag
08.45u – 09.45u Sport & spel Gemengd ’t Gebint Biest-Houtakker
10.00u – 11.00u Gymnastiek & spel Dames Hondsbosch Esbeek