Gymnastiek, Sport & Spel

Deelnemen aan de lessen is mogelijk voor senioren die (bijna) 60 jaar of ouder zijn. Ook deelnemers met een fysieke beperking zijn welkom bij alle lessen. Een of twee proeflessen maakt in de meeste gevallen duidelijk welke groep geschikt is om bij aan te sluiten. Tussentijds overstappen naar een andere, meer passende groep, is altijd mogelijk.

Tijdens alle sport & spel en gymnastiek lessen worden gevarieerde activiteiten aangeboden waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Iedere les begint met een warming-up en eindigt met een cooling-down. In de kern van de les komen steeds andere activiteiten aan bod, u kunt onder andere denken aan: balsporten, racketsporten, samenwerkingsoefeningen, spierversterkende oefeningen en vormen van bewegen op muziek. Bij de sport & spel lessen worden alle activiteiten staand en lopend gedaan. Bij de gymnastiek lessen worden de activiteiten geheel of gedeeltelijk zittend gedaan.

Na de les is er gelegenheid om samen gezellig koffie of thee te drinken, wel op eigen kosten maar tegen gereduceerd tarief.

De kosten bedragen € 3,50 per les, u voldoet de contributie voor een heel seizoen. Alle lessen worden gegeven van september tot half juli,  in de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De lessen worden verzorgd door de volgende enthousiaste en deskundige docenten: Lianne Roukens en Ellie Paridaans


NR2
NR4

In principe zijn alle lessen bedoeld en geschikt voor mannen en vrouwen. Alleen op woensdag in Diessen is de eerste les een mannengroep en de tweede een damesgroep, dat is historisch zo gegroeid.  Ook de donderdaggroep in Esbeek en de vrijdaggroep in Diessen zijn damesgroepen.

In schema:

maandag  
09.15 – 10.15u Sport & spel Gemengd Den Hondsbosch Esbeek
       
dinsdag  
08.45 – 09.45u Gymnastiek  Gemengd CC Elckerlyc Hilvarenbeek
10.00 – 11.00u Gymnastiek  Gemengd CC Elckerlyc Hilvarenbeek
11.15 – 12.00u Gymnastiek  Gemengd Toneelzaal Hercules Diessen
       
woensdag  
09.00 – 10.00u Sport & spel Heren Sporthal Hercules Diessen
10.00 – 11.00u Sport & spel Dames Sporthal Hercules Diessen
donderdag  
08.45 – 09.45u Sport & spel Gemengd ’t Gebint Biest-Houtakker
10.00 – 11.00u Gymnastiek  Dames Den Hondsbosch
Vrijdag      
11.15 – 12.15 Sport & spel Dames Sporthal Hercules Diessen
Veel oefeningen kunnen ook op de stoel