Gymnastiek, Sport, Spel

Tijdens alle sport-, spel- en gymnastieklessen worden gevarieerde activiteiten aangeboden waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. Elke les begint met een warming-up en eindigt met een cooling-down. In de de les komen steeds andere activiteiten aan bod, denk aan: balsporten, racketsporten, samenwerkingsoefeningen, spierversterkende oefeningen en vormen van bewegen op muziek.

Bij de sport- & spellessen worden alle activiteiten staand en lopend gedaan. Bij de gymnastieklessen worden de activiteiten geheel of gedeeltelijk zittend gedaan. De lessen duren 50 tot 60 minuten, na de les is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken. 

Deelnemen aan de lessen is mogelijk voor senioren die 55 jaar of ouder zijn. Ook deelnemers met een fysieke beperking zijn welkom bij alle lessen. Een of twee proeflessen maakt in de meeste gevallen duidelijk welke groep geschikt is om bij aan te sluiten. Tussentijds overstappen naar een andere, meer passende groep is altijd mogelijk.

De kosten bedragen € 3,75 per les, u voldoet de contributie in de maand oktober voor een heel seizoen. Alle lessen worden gegeven van eind augustus/begin september tot half juli, in de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Voor deze lessen hebben wij enthousiaste en deskundige docenten, sportcoaches en trainers in dienst, waardoor kwaliteit gegarandeerd is.  

In principe zijn alle lessen bedoeld en geschikt voor mannen en vrouwen. Alleen op woensdag in Diessen is de eerste les een mannengroep en de tweede een damesgroep, dat is historisch zo gegroeid.  Ook de vrijdaggroep in Diessen is een damesgroep.

In schema:

maandag  
09.00 – 10.00u Sport & spel Gemengd Gymzaal Den Hondsbosch Esbeek
       
dinsdag  
08.45 – 09.45u Gymnastiek  Gemengd CC Elckerlyc Hilvarenbeek
09.45 – 10.45u Gymnastiek  Gemengd CC Elckerlyc Hilvarenbeek
11.00 – 12.00u Gymnastiek  Gemengd Podiumzaal Hercules Diessen
       
woensdag  
09.00 – 10.00u Sport & spel Heren Sporthal Hercules Diessen
10.00 – 11.00u Sport & spel Dames Sporthal Hercules Diessen
donderdag  
09.30 – 10.30u Sport & spel Gemengd Ome Toon Biest-Houtakker
Vrijdag      
11.15 – 12.15 Sport & spel Dames Sporthal Hercules Diessen