Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is één van de vele vormen van Tai Chi. Dit is de zachtste variant en kan worden beoefend door iedereen. Door de zachte, langzame en sierlijke bewegingen worden energiebanen en organen geactiveerd. Het lichaam wordt soepeler en energieker door deze bewegingen.

Een ander belangrijk effect van Tai Chi Tao is het rustgevende karakter. Tai Chi Tao wordt ook wel de “meditatieve loop” of “mindfulness door bewegen” genoemd. Geest en denken komen tot rust tijdens het geconcentreerd bewegen. En het heeft een positief effect op de ademhaling.

Tai Chi Tao is ook een welkome aanvulling in het herstelprogramma van mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest, chronisch vermoeid zijn en stress ervaren. Ook zijn er oefeningen afgestemd op mensen die alleen maar vanuit een stoel kunnen oefenen.

Hoe ziet er een Tai Chi Tao les uit?

We beginnen altijd met dezelfde openingsbewegingen, die je snel leert kennen. Hierdoor komen we tot rust voor de rest van de les. Verder doen we gedurende de les diverse oefeningen, staand en lopend. Ook is het mogelijk zittend mee te doen.  De afsluiting van de les is ook altijd hetzelfde. Dit om met rust de les af te sluiten. De beste kleding om Tai Chi Tao te beoefenen is comfortabele (sport)kleding en soepele schoenen of op sokken.

Kort samengevat:

Tai Chi Tao is een bijzondere manier om lichaam en geest soepel te maken en te ontspannen. Je bent van harte welkom voor een proefles. Iedere vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur  in Sporthal Hercules in Diessen.

De kosten voor het seizoen 2023-2024 bedragen € 3,75 per les, u betaalt voor een heel seizoen.

Gediplomeerde en enthousiaste leraar is Embrecht Broeders